Småkager med lakrids og tranebær

  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 60 g lakridspulver
  • 125 g tranebær
  • 375 g saltet kold smør
  • 500 g fint rørsukker
  • ca. 2 æg (100 g)

Sigt mel sammen med bagepulver i en røreskål.

Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern.

Kør massen på en køkkenmaskine – med vingen, ikke et piskeris – til smørret er kørt ud. Har du ikke en sådan, ælt da forsigtigt, til smørret ikke kan mærkes mere.

Tilsæt sukker og æg. Kør kun til dejen lige samler sig, det er meget vigtigt. Ellers mister småkagerne deres sprøde struktur.Del dejen i klumper på 500 g, og rul den i lange pølser i diameter ca. som en 20 kr-mønt. Rul dem i bagepapir og frys, til pølserne er hårde. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.Skær pølserne i tykke skiver. Læg skiverne med lidt mellemrum på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir.
Bag dem i ca. 8-10 min.

Lakridspulver købes i specialbutikker, f.eks. specialkoebmanden.dk, der gerne sender over hele landet.

 

 

 
 

Billedresultat for finger småkager

200 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
1 æg, let pisket
400 g hvedemel
1½ tsk kanel

halve smuttede mandler som negle

Hindbærmarmelade som blod